Model.HeaderVisualTitle

Theaterconcerten in Purmerend - Wat is er allemaal te zien in 2024/2025?

Theaterconcerten in Purmerend

Theater de Purmaryn is een plek waar podiumkunst tot leven komt. Gelegen in het hart van Purmerend, is dit theater een bruisende ontmoetingsplaats voor liefhebbers van toneel, dans, cabaret en nog veel meer. Het theater opende in 1990 haar deuren en vult het programma jaarlijks met een gevarieerd aanbod, waaronder muziek. Hieronder vind je een overzicht van alle theaterconcerten die komend theaterseizoen in de Purmaryn te zien zijn.

Theaterconcerten 2024/2025

Ontdek de diversiteit van theaterconcerten en muziekvoorstellingen in Theater de Purmaryn en laat je verrassen door het rijke aanbod van singer-songwriter optredens van onder andere Nielson of Flip Noorman. Wat een theaterconcert vaak zo bijzonder maakt, is de intieme sfeer en de connectie tussen artiest en publiek.

Theaterconcerten in Theater de Purmaryn

Naast de intieme theaterconcerten zijn er ook grootschalige muziekoptredens met symfonieorkesten. Verwen je oren met prachtige klanken van artiesten met grote live bands zoals bij Maarten zingt van alles. Maarten Heijmans groeide op in de Beemster en zat op school in Purmerend. Nu treedt hij op met orkest Kamerata Zuid en bundelen zij hun muzikale krachten. Samen brengen ze een avond vol van je lievelingsliederen waarvan je niet wist dat ze bestonden.

Vrijdag 8 november staat Kiki Schippers voor het eerst bij ons in de grote zaal. Ditmaal komt zij niet alleen, maar met band. Samen bieden zij een meeslepend theaterconcert vol prachtige liedjes en humor. Kiki wordt veelal geprezen door de pers en ontving al eerder 4 sterren voor deze voorstelling. Met haar veelzijdigheid en indrukwekkende stem is Kiki precies waar ze moet zijn volgens de Volkskrant en creëert gegarandeerd een onvergetelijke avond.

In het theater komen muziek en podiumkunst samen op een manier die je nergens anders zult ervaren. Zo komt vrijdag 4 oktober Stef Bos met zijn gloednieuwe solo voorstelling in Theater de Purmaryn. Van ontroerende ballades tot krachtige protestsongs; Stef Bos neemt zijn publiek mee op een reis door zijn meest geliefde nummers en het is mogelijk om een stem te krijgen in zijn setlist door te stemmen op jouw favoriete nummers. Hierdoor is elke avond uniek.

Ontdek het avontuur van ‘Kats de Weg Kwiet’ met Bökkers! Deze energieke rockband uit Nederland brengt hun rauwe, Nedersaksische rock ’n roll naar Purmerend. Frontman Hendrik Jan Bökkers deelt met het publiek persoonlijke verhalen en humoristische anekdotes, afgewisseld met bekende hits en nieuw materiaal. Eerder nam hij deel aan het populaire programma “Beste Zangers”. Voor liefhebbers van authentieke rockmuziek is deze show een absolute must see.

Een theaterconcert kan je meenemen op een reis door verschillende muziekstijlen en genres. Zo staat ook Volendam bekend om zijn rijke muzikale geschiedenis, het genre staat vooral bekend om zijn vrolijke, melodische en meezingbare liedjes. Trouw te gast bij Theater de Purmaryn is de band  3JS uit Volendam. Komend theaterseizoen komen zij niet één, maar tweemaal naar Purmerend. Zo is het mogelijk om in december, de mooiste (theater) maand van het jaar de kerst te vieren met de 3JS tijdens hun Christmas-show. Of ga met ze mee op muzikale reis door Amerika. Van oost naar west, van New York naar de westkust. Met muziek van o.a. Billy Joel, Johnny Cash, Elvis en The Eagles. Ook keert Simon na anderhalf jaar terug met nieuwe muziek en verhalen in een intieme theatertour. Hij deelt niet alleen nieuwe nummers, maar ook de verhalen erachter, waarmee hij zijn publiek meeneemt in zijn wereld. Nog meer bekend talent uit Volendam is Tamara Tol en Mell VF's.

Komend theaterseizoen biedt Theater de Purmaryn diverse tributes aan. Dit zijn eerbetoningen aan artiesten, bands of culturele iconen, vaak uitgevoerd door andere artiesten. Laat je bijvoorbeeld meevoeren door de poëtische en beeldende teksten van Robert Long, prachtig tot leven gebracht door LUDIQUE! in een adembenemende theatrale setting. LevensLONG brengt niet alleen Long's muziek, maar ook zijn diepgaande boodschappen en universele liefdesverhalen tot leven op het podium.

Of geniet van Fay Claassen's eerbetoon aan Barbra Streisand. Haar indrukwekkende stem en veelzijdigheid komen samen in Streisand's tijdloze hits. Met haar vermogen om nummers eigen te maken, weet Fay Claassen het publiek te ontroeren, net als Streisand dat doet. Begeleid door Mike Boddé op de vleugel.
Verder staat op het programma tributes van John Denver, CCR, Freddie Mercury, George Michael, Elvis, Abba, Bee Gees en Pink Floyd.

Over Theaterconcerten

Muziek heeft de kracht om emoties te versterken, herinneringen op te roepen en een gevoel van verbondenheid te creëren. Het theater biedt een unieke gelegenheid om jezelf te verliezen in de melodieën, je zorgen achter te laten en je te laten meevoeren door de muziek die je ziel raakt. Bovendien biedt het theater een geweldige setting om samen te komen met vrienden, familie of andere muziekliefhebbers. Het is een plek waar mensen samenkomen, hun passie delen en genieten van een gedeelde ervaring.


Zie hieronder alle theaterconcerten in theaterseizoen 2024/2025.